poniedziałek, 12 stycznia 2015

...koenzym Q10, kiełki, ocet jabłkowy, czosnek, i nie tylko


    Witam,
  • Zainteresowanie ludzi własnym zdrowiem. Wspomaganie leczenia i zapobieganie chorobom naturalnymi środkami leczniczymi. Przydatność dla tych ludzi książki: "Bądź zdrów bez lekarstw" Praca zbiorowa.
    • Obecnie coraz więcej osób interesuję sie własnym zdrowiem. Odżywianie się żywnością wysokoprzetworzoną, fastfoodami, brak systematycznych ćwiczeń oraz często siedząca praca przyczyniają się do kłopotów ze zdrowiem.


    Melisa. Zdjęcie stockowe autorstwa pixmac.pl


      Z książki: „Bądź zdrów bez lekarstw” dowiadujemy się, że melisa ma różne zastosowania: w lekach, w kąpieli i saunie, w kosmetyce oraz w kuchni.


    • Czasem te kłopoty ze zdrowiem są bardzo poważne: otyłość, nadciśnienie, nowotwory, cukrzyca i inne. Ludzie leczeni przez lekarzy chcą wspomagać swoje leczenie przy pomocy róznych naturalnych środków leczniczych,1/ w tym nie tylko ziół, warzyw i owoców.2/

    • Ci ludzie poszukują naturalnych srodków leczniczych, które skutecznie wspomogą ich leczenie.

    • Także osoby zdrowe chcą stosowac naturalne środki lecznicze, aby zapobiegać szczególnie chorobom cywilizacyjnym.

    • Osoby zdrowe potrzebują profilatycznie naturalnych środków leczniczych.

    • Nie dawno trafiła w moje ręce bardzo ciekawa książka: "Bądź zdrów bez lekarstw". Praca zbiorowa.
       W tej książce zamieszczono obszerne wyciągi z dziewięciu różnych wydawnictw. Każdy z tych obszernych wyciągów przedstawia Państwu, stosunkowo krótkie, ale bardzo wartościowe informacje o różnych naturalnych środkach leczniczych: koenzymie Q10, kiełkach, occie jabłkowym, czosnku, melisie, jogurtach, mikroalgach spirulinie, olejach oraz kwasach omega-3.
       W obszernym wyciągu, dotyczacym olejów Autorzy przedstawili nam krótkie informacje o ponad 20 olejach: opis, wartościowe składniki każdego oleju, jakie jest zastosowanie danego oleju, do czego dany olej może być wykorzystywany. Spośród wymienionych tam olejów wiele z nich może być wykorzystywane różny sposob: zarówno w medycynie, jak i w kuchni oraz w kosmetyce.


    Jest to pierwsza strona okładki książki „Bądź zdrów bez lekarstw” wydanej w 2013 roku przez Wydawnictwo: „ABA”.



    A to jest to pierwsza strona okładki tej samej książki wydanej w 2014 roku.
    Poniżej przedstawiam Państwu rozdziałów i ważniejszych podrozdziałów, abyście Państwo mogli się zorientować w zawartości tej książki:
    Koenzym Q10 Podtytuł:Eliksir młodości” [Rozdział ten opracowano na podstawie książki Pań: Ulli Unger-Gobel i dr med. Giseli Rauch-Petz: „Koenzym Q10 Eliksir młodości”]; „Kiełki. żywność i lek w naszej kuchniPodtytuł ;„Żywność i lek w naszej kuchni” [Opracowano na podstawie książki Pani Maren Bustorf-Hirsch: „Kiełki. Żywność i lek w naszej kuchni.”]; „Ocet jabłkowy zdrowie i uroda” Podtytuł: „Naturalny środek wspomagający zdrowie i urodę” [ „Opracowano na podstawie książki Pań Heike von Braak i Silke von Küster: „Ocet jabłkowy”]; „Czosnek obrońca serca” Podtytuł: „Dobry na wszystko” [ Opracowany na podstawie książki Pana Edgara Brown: „Czosnek dobry na wszystko”]; „Melisa roślina naszych czasów” Podtytuł:„Wszechstronne działanie melisy” [„Opracowano na podstawie książki P. Rasso Knoller: „Melisa dobra na wszystko”]; „Jogurt żyjmy dłużej” Podtytuł: „Jogurt dla zdrowia” [Opracowano na podstawie książki Pani Marii Pawłowskiej: „Jogurt - źródło życia i zdrowia”]; „Mikroalgi spirulina pokarm i lekarstwo” Podtytuł: „Spirulina wspomaga organizm” [Opracowano na podstawie książki Pana Ulricha Arndt: „Mikroalgi spirulina. Odżywka i lekarstwo”]; „Olej ciepło słońca” Podtytuł: Kuchnia, kosmetyki, zdrowie” [Opracowano na podstawie książki Państwa Linda i Axel Waniorek: „Olej dobry na wszystko”]; {W książce krótko przedstawiono następujące oleje: „Olej archaidowy”; „Olej z awokado”; „Olej z czarnuszki”; „Olej z dzikiej róży”; „Olej jojoby”; „Olej z kiełków kukurydzianych”; „Olej z kiełków pszenicy; „Olej migdałowy”; „Olej z miodli indyjskiej”; „Olej morelowy”; „Olej z ogórecznika”; „Olej z oliwek (oliwa); „Olej z oliwnika”; „Olej z orzechów laskowych”; „Olej z orzechów włoskich”; „Olej z ostu”; „Olej z pestek dyni”, „Olej z pestek winogron”; „Olej rycynowy”; „Olej sezamowy”; „Olej z siemienia lnianego”; „Olej słonecznikowy”; „Olej sojowy”; „Olej z wiesiołka”; „kwasy tłuszczowe omega-3”]
    Omega 3 prosto z morza” Podtytuł: „Źródło zdrowia prosto z morza” [Opracowano na podstawie książki Pana Dr med. Franka Liebke: „Omega-3 to co w rybach jest najlepsze”


      /Ciąg dalszy w przyszłym tygodniu/
  • Objaśnienia:
    1/ W trakcie leczenia chorób lekami chemicznymi decyzję o zażywaniu przedstawionych w tej książce naturanych środków leczniczych proszę zawsze konsultować z leczącym Państwa lekarzem. Ważne jest, aby przedstawone tu naturalne środki lecznicze nie kolidowaly w żaden sposób z lekarstwami przepisanymi przez leczącego Państwa lekarza.
2/ Proszę także, żeby w żadnym wypadku nie rezygnować leczenia lekami konwencjonalnymi, na rzecz leczenia przedstawionymi w tej książce naturalnymi środkami leczniczymi. Te środki lecznicze mają tylko ewentualnie wspomagć leczenie zalecone wcześniej przez lekarza.
    Pozdrawiam:
    Ryszard Roszkowski

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz