Dzień
dobry,
-
Mój kryzys w przygotowaniu postów do bloga i jego przyczyny. Mój zamiar powtórzenia postu z dnia 2 sierpna 2014: "Czy jest jeszcze zdrowe jedzenie w naszym jedzeniu?"
-
Bardzo Państwa przepraszam, że opóźniam się z opublikowaniem kolejnego postu. Przyczyna tego opóźnienia jest prosta: kryzys. Nie ukrywam, że zaczynając pisać posty do bloga chciałem wtedy dodatkowo zarobić trochę pieniędzy. Wyjaśniam: Otrzymywałem wtedy około 900 złotych renty. Prowadzę bloga prawie 5 lat i nic jeszcze nie zarobiłem. Przypuszczam, że w ten sposób płacę moje frycowe: Od początku nie miałem się kogo poradzić w wielu sprawach związanych z blogiem. Oczywiście korzystałem z pomocy forów, ale przede wszystkim uczyłem się drogą prób i błędów. Niestety tych błędów było trochę za dużo.
-
Nie będę ukrywał, że pisząc posty do bloga polubiłem to pisanie postów. Wierzę , że to pomoże mi przełamać ten kryzys. Mam 67 lat i nadal chciałbym czerpać przyjemność z przygotowywania postów do bloga.
-
Do tego kryzysu przyczyniły się także inne sprawy przede wszystkim zdrowotne: przez prawie cztery miesiące miałem bóle prawej nogi z powodu przeciążenia kręgosłupa.
-
Ten kryzys trwa już kilka miesięcy, dlatego posty publikuję rzadziej. Ale ostatnio jest jeszcze gorzej. Mam kilka ciekawych książek1/, które chciałbym Państwu przedstawić, ale wszystkie są dosyć grube. Dlatego przygotowanie postów o każdej z nich wymaga więcej czasu. Z tego powodu kilkakrotnie zmieniałem temat postu.
-
Dopiero niedawno zdecydowałem się powtórzyć w niedługim czasie post opublikowany 2 sierpnia 2014: "Czy jest jeszcze zdrowe jedzenie w naszym jedzeniu?". W tym poście przedstawiam Państwu książkę kucharską Pani Julity Bator: "Zamień chemię na jedzenie".
1/
Na
przykład: książka Pana Dana Buettnera:"Niebieskie strefy w
praktyce" (Podtytuł: "Jedz i i żyj
jak najzdrowsi ludzie świata"); książka Pań: Beaty
Cieślowskiej, Patrycji Cieślowskiej: "Superfoods czyli
żywność o wysokiej wartosci odżywczej".
Z
wyrazami szacunku
Ryszard
Roszkowski
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz